Ieder jaar komen de boeren weer graag hun kazen inleveren om deze te laten keuren. Het is ook dit jaar weer de bedoeling om zoveel mogelijk punten te behalen voor dit ambachtelijke product, dat donderdagochtend zal worden gekeurd op onder andere smaak en uiterlijk.

Als de kazen gekeurd zijn, worden ze met trots geshowd tijdens de Kaas- en bloemenshow in de Burgerzaal in het Gemeentehuis, waar deze heerlijke kazen zorgen voor een feestelijke aankleding. Daar kunnen de boeren zeker trots op zijn!

Ook komen er weer mooie creatieve kunstwerken te hangen.
Het is elk jaar weer een verrassing hoe de bloemen en de kunst er uit zullen zien. We proberen met het thema te werken dat dit jaar “BOERENKAAS, CULINAIR CIRCUS” is. Scholieren uit Bodegraven, Nieuwerbrug en de Meije kunnen hun creativiteit hier zeker in kwijt!

Op vrijdag is er weer een publiekskeuring en nieuw dit jaar is een kinderkeuring. Dat wordt weer heerlijk kaas smullen! Houd voor de tijden de website in de gaten.

Wij zijn zeer benieuwd hoe dit alles eruit zal zien! Jullie ook? Je bent natuurlijk van harte welkom om te komen kijken, dus zet het in je agenda en kom zeker even langs op vrijdag of zaterdag!