Cultureel Geel  is het thema voor de traditionele Kaas- en Bloemenshow tijdens de Najaarsmarkt.

Anders dan voorgaande jaren, is deze sfeervolle tentoonstelling niet langer in de trouwzaal van het Gemeentehuis. Dit jaar is gekozen voor een nieuwe locatie: een prachtige glazen tent op het Raadhuisplein, voor het gemeentehuis. Natuurlijk wordt alles weer sfeervol aangekleed met prachtige bloemwerken. De Kaas- en Bloemenshow is vrij toegankelijk op vrijdag van 11.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. (Op donderdagavond uitsluitend voor genodigden.) 

De boerenkaas is een echt culinair hoogstandje met ruim 40 kazen uit de regio. De zelfkazende boeren zijn elke morgen met hart en hand in touw met de bereiding van hun eigen culinaire kaas kunstje. Ze gaan voor puur, wat de basis is voor een perfecte kaas… . De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en dat proef je!

Tijdens de professionele kaaskeuring wordt de kaas door erkende keurmeesters beoordeeld op geur, smaak, kleur, uiterlijk, doorsnee en consistentie. Er zijn diverse klassen, zoals Goudse, Leidse en kruidenkaas. Maar ook verschillende gewichten: 0,5kg, 1kg, 10 kg, 15kg en wel van 25kg en meer. De winnende kazen worden bekroond met een prijs in de vorm van een mooie beker. Tijdens de openingstijden zoals hierboven genoemd is er de mogelijkheid voor bezoekers om de deelnemende kazen en hun beoordeling te bekijken.

Zoals elk jaar is er op vrijdag 13 september tussen 12:00 en 16:00 uur weer een publiekskaaskeuring onder leiding van twee kaaskeurmeesters van Kaashandel De Groot-Verburg. U mag zelf raden welke kaas u proeft en wie weet wint u één van de prijzen! Om 12:00 uur is er live kaasmaken.

Verder zijn ook de heren Jan Stolwijk en Leendert Spijker en de Historische Kring aanwezig. De Historische Kring vertoont op twee grote schermen   aansprekende beelden met twee verschillende thema’s: kaasmaken en prent- en briefkaarten ‘Liefs uit Bodegraven’.