Boerenkaas, Cultureel Geel. De kaas- en bloemen show staat in het teken van Cultureel Geel.

Net als voorgaande jaren, is er in de trouwzaal in het gemeentehuis weer een sfeervolle kaas- en bloemenshow te vinden. De wanden worden dit keer versierd met schilderijen in het thema en natuurlijk wordt alles mooi aangekleed met mooie bloemwerken. De show is vrij toegankelijk op vrijdag van 11.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 13.00 uur

De boerenkaas is een echt culinair hoogstandje met ruim 40 kazen uit de regio. De zelfkazende boeren zijn elke morgen met hart en hand in touw met de bereiding van hun eigen culinaire kaas kunstje. Ze gaan voor puur, wat de basis is voor een perfecte kaas.. De koeien lopen zoveel mogelijk buiten en dat proef je.

Tijdens de professionele kaaskeuring wordt de kaas door erkende keurmeesters beoordeeld op geur, smaak, kleur, uiterlijk, doorsnee en consistentie. Er zijn diverse klassen, zoals Goudse, Leidse en kruidenkaas. Maar ook verschillende gewichten: 0,5kg, 1kg, 10 kg, 15kg en wel van 25kg en meer. De winnende kazen worden bekroont met een prijs in de vorm van een mooie beker. Tijdens de openingstijden zoals hierboven genoemd is er de mogelijkheid voor bezoekers om de deelnemende kazen en hun beoordeling te bekijken.

Zoals elk jaar is er weer een publiekskaaskeuring onder leiding van 2 kaaskeurmeesters van Kaashandel De Groot-Verburg. U mag zelf raden welke kaas u proeft en wie weet wint u een van de prijzen! Kijk voor de tijden van deze keuring in het programma op de website.

Verder zijn ook de heer Bianchi en de Historische Kring weer aanwezig in het gemeentehuis. De Historische Kring is present in de hal en de heer Bianchi toont vele beelden op het grote scherm in de trouwzaal, over de kaashandel van verleden tot heden.