Kaas- & Bloemenshow

Boerenkaas, de trots van alle generaties, is het ook thema voor de traditionele Kaas- en Bloemenshow tijdens de Najaarsmarkt.  

Net als vorig jaar, wordt de show georganiseerd in het Kaasmuseum, gevestigd aan het Raadhuisplein.   

Het Kaasmuseum in het voorjaar 2022 geopend op deze plek. De ruimte straalt een en al kaas uit! Natuurlijk zullen de prachtige bloemwerken ook niet ontbreken.


De Kaas- en Bloemenshow is vrij toegankelijk op vrijdag van 10.00 uur tot 22.00 uur en op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur. (Op donderdagavond uitsluitend voor genodigden.)   

Tijdens de voorafgaande kaaskeuring worden tientallen kazen uit de regio door erkende keurmeesters beoordeeld op geur, smaak, kleur, uiterlijk, doorsnee en consistentie. Er zijn diverse klassen, zoals Goudse, Leidse en kruidenkaas. Maar ook verschillende gewichten: 1kg, 10 kg, 15kg en wel van 25kg en meer. De winnende kazen worden bekroond met een prijs in de vorm van een mooie beker. Tijdens de openingstijden zoals hierboven genoemd is er de mogelijkheid voor bezoekers om de deelnemende kazen en hun beoordeling te bekijken.  

Zoals elk jaar is er op vrijdagmiddag weer een publiekskaaskeuring onder leiding van een kaaskeurmeester van Kaashandel Verburg. U mag zelf raden welke kaas u proeft en wie weet wint u één van de prijzen!