Start van Najaarsmarkt 2023

Inschrijving (nieuwe) activiteiten Najaarsmarkt geopend!

Het lijkt nog ver weg, maar voor je het weet is het weer zover: de Najaarsmarkt 2023! Van woensdag 13 t/m 16 september brast het jaarlijkse Bodegraafse feest weer los.

Er is van alles te beleven, van sportief tot cultureel, voor ieder wat wils. De Kermis, braderie en optredens zullen natuurlijk niet ontbreken. Voor de onderstaand genoemde activiteiten is de inschrijving geopend. De Najaarsmarkt is immers een feest voor en door Bodegravers!

NIEUW – Tijdens het Kaascorso is de introductie van de Kaasprinses en de hofmeisjes! Welk trio schittert in de stoet? Bodegraafse meiden van 8 t/m 11 jaar kunnen zich hiervoor opgeven.

NIEUW – Voor de sportverenigingen en welzijnsorganisaties is er dit jaar, op zaterdag, een nieuw initiatief. In samenwerking met SenW wordt een Sport- en beweegplein opgezet. Dit is een laagdrempelig evenement voor jong tot oud om kennis te maken met lokale sport/welzijn aanbieders.

Bodegraafse organisaties, scholen, winkels en (sportverenigingen) kunnen deelnemen aan het Kaascorso op donderdagavond. De wagen of groep die het thema van het jaar (Boerenkaas, de trots van alle generaties) het beste naar voren brengt, wint naast een smakelijke prijs ook de felbegeerde wisselbeker.

Voor de 12-inch race, een race voor volwassenen op kinderfietsen, kunnen teams van 4 personen (minimale leeftijd is 18 jaar) deelnemen. De 12-inch race vindt op zaterdagmiddag plaats.

Op zaterdag vindt traditiegetrouw de Streek- en Verenigingenmarkt plaats in de Kerkstraat en op de Oude Markt. Er wordt een aantal kramen beschikbaar gesteld voor verenigingen, stichting, goed doel of streekproduct.

Op zaterdagmiddag vindt ook het Ringsteken plaats. Combinaties (van paard en koets) draven over het parcours en strijden om de prijzen.

Minder sportief, maar ook leuk om te aanschouwen, de OldTimer Tractoren Rit op zaterdag. De oude tractoren kunnen weer uit de schuur worden gereden, voor een mooie rondrit.

Aanmelden voor de activiteiten kan via de inschrijfformulieren op www.najaarsmarkt.com Wees er snel bij!