Prijswinnaars tijdens Najaarsmarkt

De Najaarsmarkt zit er weer op, een zeer geslaagde editie aldus de organisatie. Tijdens de Najaarsmarkt heeft het publiek aan meerdere wedstrijden kunnen meedoen. Wie waren de winnaars?

Kaascorso

De Najaarsmarkt ging letterlijk van start met het Kaascorso. KC Wereldweijde heeft het beste het thema (Boerenkaas, de trots van alle generaties) uitgebeeld en mocht met de wisselbeker naar huis. Karwei mocht de tweede prijs in ontvangst nemen en Heres stond als derde op het ereschavot.

Publiekskaaskeuring

Op vrijdagmiddag 15 september, tijdens de Kaas- en Bloemenshow in het nieuwe Kaasmuseum kon elke bezoeker 5 soorten kaas keuren. Men gaf aan welk soort kaas het was, hoe jong of oud de kaas was en men kon een oordeel geven over de geur en smaak. Met dank aan Verburg Kaas voor de levering van de kazen. Kaashandelaar Nico Stolwijk was aanwezig voor advies en vragen. Uit zeventig deelnemers is P. Richter als de beste publiekskaaskeurder uit de bus gekomen en beloond met uiteraard een lekker kaasje.

Kaaspyramide

Bij de Kaas- en Bloemenshow stond de Kaaspyramide, het raden van het gewicht van de acht kazen, met een gewicht van 20 kg voor grootste tot de kleinste van 500 gram, een zogenaamd “pondje”. Het exact gewogen gewicht was 65,8 kg.


De winnaars Greet Hoogerwerf, Leo Onderwater en meneer v/d Laan zaten het er het dichtste bij met (ruim) 65 en 66 kilo. Ook deze drie personen, hebben een kaasje mogen ontvangen.

Gewicht Kaaskoningin en hofdames raden

Op zaterdagochtend 16 september, was het de beurt aan de bezoekers van de Oude Markt om te schatten hoeveel de Kaaskoningin en haar Hofdames samen wogen op de kaas waag. Het totale gewicht van de dames was 196 kg. Gerda v/d Wind en Ans Scheer sleepten een prijs in de wacht.

Veiling, ten behoeve van Hospice Bodegraven

Nieuw dit jaar was de veiling op de Oude Markt. Diverse kunstwerken en kazen werden geveild en de gehele opbrengst ging naar Hospice Bodegraven. Met een boven verwachting hoog bedrag van €1755,- kan Hospice Bodegraven hun 4e kamer aankleding en inrichten. De stichting zoekt overigens nog zo’n 10 vrijwilligers.

12-inch race

Het parcours van de 12-inch race was dit jaar verplaatst naar een rondje om de vijver van de Vijverlaan. 36 deelnemers (9 teams) reden zich het snot voor hun ogen om als eerste over de finish te komen.

Ringsteken

Bij het ringsteken ging het er ook spannend aan toe. Jobert de Vries ging de eerste prijs naar huis. De Kaaskoningin en haar hofdames waagden ook een poging. Het talent binnen het trio bleek ongelijk verdeeld, wat een hilarisch tafereel was!

Oldtimerrit

Bij de Oldtimerrit deden zo’n 60 deelnemers mee. De route leidde naar Woerden en weer terug.

De rit was geen wedstrijd, maar met het heerlijke zonnetje, waren er alleen maar winnaars!

Thema Najaarsmarkt 2024

Tot slot was er in de weken vooraf de Najaarsmarkt de mogelijkheid om een nieuw thema aan te dragen voor de volgende editie. Dit kon via de website Najaarsmarkt.com.
Claudia Kastelein ging er met de prijs vandoor, omdat zij het nieuwe thema heeft bedacht:

Boerenkaas, daar maak je vrienden mee!

Tot volgend jaar!!!