Willems Oldtimer Tractoren Rit zaterdag 14 september ’19

Tradities om in ere te houden, ook dát is de Najaarsmarkt!

Zaterdag 14 september – 10:30 tot 17:00 uur – de 2-jaarlijkse Willems OldTimer Tractoren Rit.

“Willem of Wim Verwoerd (’53) was een goede vriend van mij”, zegt mede-organisator Jan Kaptein. “Hij werkte bij Machielse tractoren in Woerden en Bodegraven en ook bij Burggraaf in Bodegraven. Helaas is hij in 2015 vlak voor de Najaarsmarkt overleden. Zijn begrafenis was op 12 september, de zaterdag van de Najaarsmarkt. Vele tractoren vormden tijdens zijn begrafenis samen een erestoet voor Wim.”

In 1998 hebben Wim en Jan samen de OldTimer Tractoren Rit in Bodegraven opgezet.

Wim was een echte OldTimer-tractorenfreak. Hij was op elk tractor-evenement te vinden, samen met veel tractorvrienden, zelfs in Vreeland en Panningen tot net over de grens in Duitsland. Zij reden er honderden kilometers voor. In 1998 telde de eerste OldTimerrit 30 deelnemers en dat groeide tot het recordaantal van 108 OldTimers in 2005.

Jan: “De OldTimer Tractoren Rit organiseren wij nu om het jaar. Wim had een aantal OldTimers, waaronder een McCormick uit de zestiger jaren.” Traditiegetrouw reed Wim voorop tijdens de Bodegraafse rit, met een vlag voorop zijn tractor. Deze dag was echt ‘zijn’ dag-van-het-jaar. Zijn zoon reed dan achter hem en soms ook zijn dochter. Ook dit jaar rijdt zijn zoon mee met Wim’s tractor en zijn dochter is verkeersbegeleider.