Kaaskoningin 2023

Foto: Jacintha Sterk

Kaaskoningin Esther van Tilburg

Foto: Rebo/Jippe Groenendijk

Esther van Tilburg (26) is geboren in Woerden. Haar vader is al ruim 30 jaar eigenaar van Van Tilburg Zuivel in Bodegraven, een groothandel in kaas en zuivelproducten gespecialiseerd in levering aan horeca en catering. Door de jaren heen is het assortiment flink uitgebreid. Hollandse en buitenlandse kaas en zuivel zijn altijd de belangrijkste pijlers van het assortiment gebleven. Haar opa heeft jarenlang een zuivelhandel op de Oude Markt gehad. Samen met haar 3 zussen is zij opgegroeid in een echte ondernemersfamilie.

Zowel voor als tijdens haar opleiding bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit heeft Esther jaren met veel plezier bij het bedrijf gewerkt. Ook nu, naast haar baan als Business controller, is zij nauw betrokken bij Van Tilburg Zuivel. Met name op het gebied van automatisering en sales. In haar vrije tijd is zij regelmatig te vinden op een terrasje of in de natuur voor een wandeling. Daarnaast houdt ze van zwemmen en volgt ze graag een les aquafitness. Zij is trots dat zij de Kaaskoning van Bodegraven mag zijn in het jaar dat Van Tilburg Zuivel 30 jaar bestaat!


Hofdame Jacqueline Bunnik

Foto: Rebo/Jippe Groenendijk

Jacqueline Bunnik (38) is geboren en getogen in Bodegraven. Dochter van Ans en Gerard Bunnik van Loonbedrijf G. Bunnik aan de Noordzijde. In 2019 is het bedrijf overgenomen door mijn broer, René Bunnik.

12 jaar geleden leerde ik mijn vriend Thierry Rietveld kennen, we wonen samen met onze 2 zoontjes, Joël en Damiën in het centrum van Bodegraven. Thierry runt samen met zijn broer Tony en ouders, Theo en Jannie, Slagerij Rietveld aan de Van Tolstraat. Het rundvlees komt van de eigen boerderij waar Tony en vader Theo iedere dag met veel liefde en aandacht de dieren verzorgen. In het dagelijks leven is Jacqueline werkzaam als relatiebeheerder bij SPA Groep uit Bodegraven, een opleidingsinstituut dat zich bezighoudt met het ontwikkelen van medewerkers en organisaties in de afval en reinigingsbranche. In haar vrije tijd gaat zij graag met vriendinnen uit eten of staat ze langs de lijn bij Esto waar Joël en Damiën allebei voetballen. Sinds vorig jaar heeft Jacqueline samen met twee vriendinnen, Sandra Burger en Kirsten de Leeuw de stichting “Oh kom er eens kijken Bodegraven-Reeuwijk” opgericht. Deze stichting zet zich in om alle gezinnen in onze gemeente een mooi Sinterklaasfeest te kunnen bieden.


Hofdame Eva Vink

Foto: Rebo/Jippe Groenendijk

Eva Vink (25) is geboren en getogen in Bodegraven. Ze is opgegroeid op de Oud Bodegraafseweg met haar ouders en twee broertjes Thijs en Tom. Haar vader Robert Vink is altijd pluimveehouder geweest en nu de trotse eigenaar van de Logies Oudboreft. Haar moeder Anita Nugteren-Goedhart is een échte Bodegraafse met een eigen kapsalon Vision for Beauty in de Van Tolstraat.

Anita verzorgt al tientallen jaren de kapsels van de Kaaskoningin en hofdames. Verder heeft Eva sinds kort een bonusvader, ook actief is als Bodegraafse ondernemer in motoren. Je kent Eva misschien van haar zesjarige carrière bij de plaatselijke Albert Heijn. Met haar vriendelijke lach heeft ze je vast al eens een fijne goedemorgen gewenst. Dan weet je zeker dat je dag goed zal verlopen. Eva is voor de mode verhuisd naar Amsterdam en is nu accountmanager van het Italiaanse merk Liu Jo. Je kan de meid wel uit Bodegraven halen, maar Bodegraven nooit uit de meid. Zo is Eva dan ook vaak op het dorp te vinden, en houdt van een gezellig borreltje op het terras met vriendinnen, festivalletjes en het spotten van de laatste trends op het gebied van mode. Waar Eva haar toekomst ziet? Stiekem ziet ze zichzelf toch wel terugkomen naar haar vertrouwde Borft en wij kunnen haar geen ongelijk geven.


Foto: Jacintha Sterk