Kaaskoningin 2019

Kaaskoningin Marlou Bink-Verkleij

Marlou (43) is een echte ‘geelbuik’, want ze is geboren en getogen in Oudewater. Zij is getrouwd en moeder van 2 dochters. Inmiddels werkt ze al 20 jaar in Bodegraven bij Vepo Cheese. Het familiebedrijf bestaat volgend jaar 100 jaar! Dat Marlou nu als kaaskoningin is verkozen is alvast een mooie aanloop naar het jubileumjaar. Dit tot grote vreugde van haar dochters, want een moeder als (kaas)koningin wie wil dat nou niet?

Foto: Carmen Ebbers

Marlou is opgegroeid in de kaaswereld met een opa en vader als kaashandelaren in Oudewater. Na haar opleiding European Business Program aan de Hoge School in Rotterdam en Bordeaux en diverse stages in andere landen is Marlou gaan werken bij Vepo Cheese. Inmiddels is zij samen met haar broer Mark trotse eigenaar van Vepo Cheese. Zij is naast directielid verantwoordelijk voor de afdeling Marketing en Productontwikkeling. In de jaren negentig is haar vader zich gaan specialiseren in het versnijden en verpakken van kaas en heeft het toenmalige Poll-Food in Bodegraven gekocht. Het bedrijf, dat inmiddels flink gegroeid is, heet sinds 10 jaar Vepo Cheese en heeft als activiteit nog steeds het versnijden, raspen en verpakken van kaas. De producten van het Bodegraafse bedrijf worden over de hele wereld geëxporteerd, want onze Hollandse kaas heeft een goede reputatie in het buitenland.

Hofdame Tess van der Gugten (Rechts)

Tess van der Gugten (24) is een echte Bodegraafse. Haar ouders zijn Johan en Mieke van der Gugten van VD Gugten Porsche Service, ze komt dus uit een echte ondernemersfamilie. Tess is een bekend gezicht van “De Buren”, waar zij inmiddels al heel wat jaartjes werkt. Naast haar voorliefde voor ‘veel pk’s’, ligt haar hart bij de paardensport en Tess heeft dan ook een eigen paard. In de horeca- en evenementenbranche is ze het meest in haar element, stilzitten is voor haar geen optie. Tess vindt het meer dan eer om dit jaar de Najaarsmarkt nu eens niet vanachter de bar, maar als hofdame mee te mogen maken.

Foto: Carmen Ebbers
Foto: Carmen Ebbers

Hofdame Sanne van de Poll (links)

Sanne van de Poll (31) is ook geboren in Bodegraven. Voor haar opleiding Management & Toerisme heeft zij 5 jaar in Breda gewoond. Daarna heeft ze het gezellige Brabant weer verruild voor ‘Boreft’ om aan de slag te gaan in het bedrijf Poll Promotion, van haar vader Aart van de Poll. Sanne ging aan de slag met de verkoop van promotieartikelen, relatiegeschenken, kerstpakketten & bedrijfskleding. Inmiddels heeft zij Poll Promotion overgenomen, dat sinds 1 mei is gevestigd in Alphen aan den Rijn. Na 30 succesvolle jaren in Bodegraven zet zij dit op deze nieuwe plek met veel enthousiasme voort! In haar vrije tijd sport Sanne graag. Daarnaast houdt ze van golfen, de sauna en gezellig uit eten gaan. Ze vindt het een hele eer om hofdame te zijn en kijkt ernaar uit!

Foto’s: Carmen Ebbers