Kaaskoningin 2022

Kaaskoningin Carola Onderwater-van der Burg

Foto: Jacintha Sterk

Carola (48) is geboren en getogen in Woerden, maar woont nu al ruim 20 jaar in Bodegraven. Ze is getrouwd en moeder van 2 zonen. Haar ouders hadden een boerderij op Rietveld, waar nu haar broer het melkveebedrijf runt. Ze groeide daar op tussen haar pony’s, paard, geiten en konijnen. Ze leerde 13 jaar geleden haar man Paul kennen, die al een boerderij met kaasmakerij had. Ze werkte toen in de medische branche, maar heeft na de geboorte van hun 2e zoon de keus gemaakt om volledig thuis te gaan meewerken. De kaasmakerij is 3 jaar geleden helemaal vernieuwd. Ze verkazen nu 90% van de melk voor de groothandel. Daarnaast maakt ze tijd voor leuke dingen doen met haar gezin, wandelen, fietsen en tuinieren. Door corona heeft ze het geheim dat ze kaaskoningin zou worden, extra lang moeten bewaren.

Hofdame Shannen Bulk

Foto: Jacintha Sterk

Shannen Bulk (28) geboren in Alphen a/d Rijn maar eigenlijk getogen in Bodegraven, want vanaf haar 2e levensjaar woont zij in dit dorp. Haar ouders en broer zijn de eigenaren van DCS Schoonmaakorganisatie. Zelf was zij ook jarenlang actief in het bedrijf. Totdat zij in 2018 een ongeluk kreeg. Hierdoor heeft zij o.a. een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) opgelopen. Daarom zitten er, alleen voor haar, wat aanpassingen in het programma van de hofdames tijdens de Najaarsmarkt, zodat het voor haar vol te houden is qua energie en prikkelverwerking. Shannen is vanwege het ongeluk gedeeltelijk afgekeurd. Sinds begin deze maand, en voor een aantal uur per week, werkt zij als marketing- en communicatiemedewerker bij een bedrijf dat weg afzettingsmaterialen produceert. Een hele andere business, maar een hele nieuwe & leuke uitdaging!

Hofdame Mariska Stolwijk

Foto: Jacintha Sterk

Mariska Stolwijk is 32 jaar en woont al haar hele leven in Bodegraven met haar 2 zoontjes Levi en Milan en man John Stolwijk die dagelijks met zijn bedrijf Stolwijk kaashandel op de markt staat om kaas te verkopen. Zelf werkt ze bij OneXillium in Woerden; een bedrijf wat gespecialiseerd is in printers, software, it en cloudoplossingen. Verder in het dagelijkse leven, buiten het zorgen voor de kinderen en werken, sport ze graag voornamelijk bij Downtown Fitness en heeft ze besloten weer terug de schoolbanken in te gaan voor de opleiding gewichtsconsulente. Daarnaast spreekt zij veel met vriendinnen af en gaat ze graag uit eten.

Foto: Jacintha Sterk